کد خبر : 152
تاریخ انتشار : سه شنبه 4 آذر 1399 - 10:02

تابش جواب منتقدان برگزاری جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان را داد

تابش جواب منتقدان برگزاری جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان را داد

دبیر سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان با تاکید بر برگزاری مجازی این رویداد سینمایی گفت: «این که ما رویدادهای هنری را در شرایط کرونا با شکل جدید برگزار کنیم، فکر توسعه‌یافته‌تری در مقایسه با ایده برگزار نکردن جشنواره‌هاست.» به گزارش سنتر سینما پرس، علیرضا تابش، دبیر سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های

دبیر سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان با تاکید بر برگزاری مجازی این رویداد سینمایی گفت: «این که ما رویدادهای هنری را در شرایط کرونا با شکل جدید برگزار کنیم، فکر توسعه‌یافته‌تری در مقایسه با ایده برگزار نکردن جشنواره‌هاست.»

به گزارش سنتر سینما پرس، علیرضا تابش، دبیر سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، شب گذشته (جمعه ۲۵ مهر)، در برنامه تلویزیونی «هفت» که روی آنتن شبکه سه می‌رود، حضور یافت.

تابش درباره لزوم برگزاری این دوره از جشنواره فیلم کودک و نوجوان در شرایط کرونایی گفت: «در پاییز هر سال سه رویداد مهم فرهنگی و بین‌المللی وجود دارند که با جشنواره فیلم کودک و نوجوان آغاز می‌شود. بلافاصله بعد از آن جشنواره فیلم کوتاه تهران و بعد جشنواره سینماحقیقت برگزار می‌شود. دبیران این سه جشنواره از آغاز سال جاری جلسات فشرده‌ای داشتند. بنای ما این بود که مسیر برگزاری آنلاین را پیش بگیریم. تجارب این جشنواره‌، برای برگزارکنندگان جشنواره‌های بعدی هم مفید خواهد بود. امیدواریم سال آینده شرایط به‌گونه‌ای باشد که مردم در کنار صاحبان آثار فیلم‌ها را تماشا کنند اما این ظرفیتی است که ما به آن ورود کرده‌ایم.»

او در پاسخ به منتقدان برپایی جشنواره در این شرایط گفت: «رویدادهای فرهنگی به تلطیف فضای جامعه، اطلاع‌رسانی، آگاهی‌بخشی و نشاط کمک می‌کنند. ازطرفی صاحبان آثاری که یک‌سال زحمت کشیده‌اند، دوست‌ دارند که آثارشان دیده شود، مورد داوری قرار گیرد و فضای رسانه‌ای برای آن‌ها فراهم شود. این‌که ما در شرایط کرونا با شکل جدیدی رویدادهای هنری را برگزار کنیم، فکر توسعه‌یافته‌تری در مقایسه با ایده برگزار نکردن جشنواره‌هاست.»

دبیر سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان ادامه داد: «ما در جشنواره فیلم کودک و نوجوان، به‌ شکل فیزیکی با بچه‌ها نخواهیم بود اما برگزاری مجازی، ظرفیتی فراگیر را پیش‌روی ما نهاده است. شعار جشنواره امسال «هر خانه یک سینما، هر کودک یک داور» است و پیش‌بینی می‌کنیم که استقبال کودکان و نوجوانان به‌خصوص متولدین ۸۴ تا ۹۴ بیش از گذشته باشد. سال‌های گذشته این امکان فقط در شهر اصفهان فراهم بود اما در این دوره این شرایط در بستر پلتفرم‌ها فراهم است که کودکان فیلم‌ها را ببینند و داوری کنند.»

تابش افزود: «۱۰۷ عنوان فیلم در پلتفرم‌ها عرضه می‌شود. روز آخر، آرا جمع‌بندی خواهد شد و فیلم برگزیده انتخاب می‌شود.»

او درباره چالش‌هایی که پیش‌روی برگزاری جشنواره بوده است، توضیح داد: «ایجاد مفاهمه میان صاحبان آثار، پلتفرم‌ها و مدیران برگزاری جشنواره کار دشواری بود. چند ماه اخیر پرچالش بود زیرا ما باید با یک تغییر پارادایم ذهنی مواجه می‌شدیم که این اتفاق هم افتاد. جلسات خوبی با تهیه‌کننده‌ها و پلتفرم‌ها داشتیم و آن‌ها این بستر را برای بخش فیلم‌ها در فضایی جدید فراهم کردند. مهمانان خارجی هم فیلم‌های خود را به صورت لینک برای ما می‌فرستند. کارگاه‌های آموزشی به صورت آنلاین یا ویدیوئی برگزار می‌شود. همه این‌ها تجربه جدیدی توام با چالش‌های بسیاری است اما تا به اینجای کار ازپس چالش‌ها بر آمده‌ایم.»

دبیر جشنواره فیلم کودکان و نوجونان درخصوص امکان سرقت آثار در اکران آنلاین فیلم‌ها گفت: «مساله سرقت آثار در همه جای دنیا هست. بخشی از پویش این دوره از جشنواره فرهنگ‌سازی برای کودکان و نوجوانان است که به نفع تولیدکنندگان فیلم‌ها، آثاری را ببینند که دارای حق کپی‌رایت بوده یا به نوعی از فیلترهای حقوقی عبور کرده است. مسیر اکران آنلاین در کشور ما به تازگی آغاز شده و کرونا آن را شتاب داده است. جشنواره فیلم کودک و نوجوان مانوری برای سایر جشنواره‌ها به جهت برگزاری آنلاین و مجازی است.»