فرانسه، انگلستان، رومانی و آمریکا مقصد این روزهای سینمای ایران
سنترسینماپرس : فیلمهای کوتاه، بلند و مستندِ ایران در جدیدترین حضور و رقابت خود در جشنوارهای جهانی در کشورهای فرانسه، انگلستان، رومانی و آمریکا رقابت میکنند. فیلم کوتاه انبار ساخته حسین ترکجوش در دوازدهمین حضور بینالمللی خود، موفق به کسب جایزه بهترین فیلم کوتاه از جشنواره رویاپردازان رومانی شد. مراسم تجلیل از برگزیدگان این
سنترسینماپرس : فیلمهای کوتاه، بلند و مستندِ ایران در جدیدترین حضور و رقابت خود در جشنوارهای جهانی در کشورهای فرانسه، انگلستان، رومانی و آمریکا رقابت میکنند.
فیلم کوتاه انبار ساخته حسین ترکجوش در دوازدهمین حضور بینالمللی خود، موفق به کسب جایزه بهترین فیلم کوتاه از جشنواره رویاپردازان رومانی شد.
مراسم تجلیل از برگزیدگان این جشنواره ۱۸ ماه می (۲۸ اردیبهشت ماه) در رومانی به شکل آنلاین برگزار میشود.
این اثر در جشنوارههای معتبری در سراسر جهان از جمله کن فرانسه، برلین، ایتالیا، نیویورک، کانادا، بمبمئی، توکیو و سه جشنواره برزیلی حضور داشته است که از جمله جوایز آن میتوان به جایزه بهترین فیلم به کارگردانی حسین ترکجوش و بهترین بازیگری با بازی هامون سیدی از جشنواره «گیمفا» برزیل، نامزدی در ۹ بخش از جشنواره «GIMFA» برزیل، بهترین فیلم جشنواره فیلم «توایلایت» توکیو ژاپن ۲۰۲۰، جایزه بهترین نویسندگی مشترک به حسین ترک جوش و شیما اسماعیلی و جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای اودین روشن اشاره کرد.
هامون سیدی، علی یعقوبی، محمدرضا هلال زاده، اودین روشن، فاضل قنادی، علی پیله ور، شیوا سرمست، وحیده اکبری نسب، مرتضی حسینی راد، وحیدباقری، حامد کریوند بازیگران این فیلم کوتاه هستند.
جایزه تماشاگران آلمان به فیلم ایرانی
همچنین فیلم سینمایی دومینو به کارگردانی و تهیهکنندگی لاله برزگر در پنجمین حضور جهانی خود توانست جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را از ششمین جشنواره بین المللی فیلم برمن آلمان را دریافت کند.
این فیلم با بازی سونیا سنجری بعد از نامزدی بهترین فیلم در پنجاه و سومین جشنواره بین المللی هوف آلمان و همچنین دومین جشنواره بین اللملی «رمبوهای سینما» فرانسه توانست این جایزه را دریافت کند.
جشنواره برمن با انتشار متن زیر خبر برنده شدن این فیلم را اعلام کرد: تماشاگران فیلمی را انتخاب کردند که با نگاهی نو، روایتگر داستان یلدا، زن جوانی است که با جسارتهایی کوچک و پنهان، دنیای محافظه کار پیرامونش را به چالش می کشد.
نمایش «در همسایگی ماه» در جشنواره هاتداکس
فیلم مستند بلند در همسایگی ماه به تهیهکنندگی مرتضی شعبانی و کارگردانی رضا فرهمند، برای اولین بار در جشنواره بینالمللی فیلم مستند «هاتداکس» و در بخش رقابتی نمایش داده میشود.
این جشنواره، مهمترین و بزرگترین رویداد فیلم مستند و بازار فیلم در آمریکای شمالی است و هر سال بیش از ۲۰۰ فیلم در این رویداد به نمایش در میآید و حدود ۲ هزار مستندساز، تهیهکننده، خریدار و توزیعکننده فیلم مستند از سراسر جهان در آن حضور دارند.
در همسایگی ماه مستندی است که سعی دارد با نگاهی عمیق در زندگی روزمره یک خانواده جنگ زده در بیمارستان حلب، به روزنههای امید به زندگی در ذهن یک دختر نوجوان پرستار به نام جولی بپردازد.
همچنین همزمان با حضور درهمسایگی ماه در جشنواره «هاتداکس» از پوستر بینالمللی این فیلم که نگین جواهریفر آن را طراحی کرده است، رونمایی شد.
رضا فرهمند در ۲ سال متوالی در جشنواره لوکارنو با فیلمهای نتهای مسی یک رویا و زنانی با گوشوارههای باروتی حضور داشته و جشنوارهها و جوایز متعددی را در عرصه بینالملل، با این ۲ فیلم تجربه کرده است.
جشنواره بینالمللی فیلم مستند «هاتداکس» که قرار بود از ۲۹ آوریل تا ۹ می مصادف با ۹ تا ۱۹ اردیبهشت ماه به صورت فیزیکی برگزار شود به دلیل بحران کرونا به صورت آنلاین برگزار خواهد شد.
پذیرایی لندن از «خورشید آسمان، خورشید کاشی»
انیمیشن خورشید آسمان، خورشید کاشی که پیش از این در بیست و چهارمین جشنواره جهانی فیلم SIFF آمریکا، شانزدهمین جشنواره آنیمافست آتن و چهاردهمین جشنواره جهانی کودکان بنگلادش حضور داشت، به جشنواره فیلمهای کردی لندن راه پیدا کرد.
جشنواره فیلمهای کردی لندن از سال ۲۰۰۱ شروع به کار کرده و دوازدهمین دوره این جشنواره به دلیل شیوع ویروس کرونا ۱۶ تا ۲۷ آوریل برابر با ۲۶ فروردین تا ۷ اردیبهشت به صورت مجازی برگزار میشود.
این انیمیشن داستان مردمی را روایت میکند که روی یک دیوار کاشیکاری شده زندگی میکنند و درگیر جنگی ناخواسته شدهاند آنها بر اثر شدت انفجار و بمباران خورشید آسمانشان را از دست دادهاند و شهر و روزگار شان تاریک و سیاه شده تا اینکه درمییابند با همدلی و همکاری و راهنمایی یک پیر فرزانه میتوانند خورشید جدیدی برای آسمان شهرشان بسازند و به خرد جمعی که نور و روشنایی است برسند.
خورشید آسمان، خورشید کاشی انیمیشنی ۶ دقیقهای و بدون دیالوگ است که به صورت نمادین کار شده است. فیلم ۱۲ کاراکتر دارد که تمامی آنها به نوعی کاراکتر اصلی محسوب میشوند، چون با همکاری یکدیگر دنیایشان را دوباره میسازند.
گرافیک این انیمیشن با الهام از طرح کاشیهای دو عمارت تکیه معاون الملک کرمانشاه و کاخ گلستان تهران کار شده که هر ۲ بنا متعلق به دوره قاجاریه است./ایرنا