فیلم بخارست به کارگردانی مسعود اطیابی و تهیهکنندگی علی طلوعی ساخته شده است. نویسندگی این اثر با حمزه صالحی بود و بازیگران مطرحی چون حسین یاری، پژمان جمشیدی، امیرحسین آرمان و هادی کاظمی در آن حضور دارند. با ادامه این مقاله پلازا و بررسی فیلم ایرانی بخارست همراه ما باشید.
داستان فیلم ایرانی بخارست
در خلاصه ی فیلم ایرانی بخارست آمده است که:
اینجا ایران است و ما داستانهای هیجانانگیز داریم.
و همین خط کافی است تا بفهمیم حال و هوای طنز فیلم به اجتماع ایران و مشکلات آن بازمیگردد. داستان درباره دو برادر به نامهای جلیل و جلال است که طی اتفاقاتی با پسر یک وزیر که گرفتار سو استفادههای معاون خود و همچنین مشکلات زیاد است، آشنا میشوند. ظاهرا فیلم دنیای روز را با تمام زشتیها و چالشهای آن با لحنی طنزآلود روایت خواهد کرد.
بازیگران فیلم ایرانی بخارست
سازندگان فیلم در انتخاب بازیگران ریسک نکرده و به سراغ محبوبترینهای سینما رفتهاند. در ادامه با بیوگرافی هنرپیشه های فیلم بخارست همراه شما هستیم.
حسین یاری
سن: ۵۴ سال
محل تولد: تهران
آثار معروف: سریالهای شب دهم و هوش سیاه
حسین یاری بازیگر محبوب ایرانی در ۱۶ دی ماه سال ۱۳۴۶ به دنیا آمد. او در سال ۱۳۵۸ و تنها وقتی ۱۲ سال سن داشت با بازی در نمایش گندمهای خونین پا به دنیای بازیگری گذاشت. سپس با فیلمهای وارث و سرباز کوچک عملا بازیگری را شروع کرد. حسین یاری صدای گرمی نیز دارد و به همین دلیل در صدا و سیما مشغول به گویندگی مستند نیز شد. اما این ایفای نقش حیدر خوش مرام در سریال معروف شب دهم بود که این بازیگر را در بین مخاطبان محبوب کرد.
یاری تاکنون جوایز فراوانی کسب کرده است که از بین آنها میتوان به دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم بلوغ و برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای فیلم آخرین مرحله اشاره کرد. اما استعداد این بازیگر در طنز به خوبی با سریال جدید نیسان آبی نشان داده شد و همین نقشآفرینی باعث شد که پیشنهاد بازی در فیلم بخارست را داشته باشد.
پژمان جمشیدی
سن: ۴۵ سال
محل تولد: تهران
آثار معروف: سریال پژمان و فیلم دینامیت
پژمان جمشیدی بازیکن فوتبال سابق و بازیگر ایرانی در ۲۰شهریور ۱۳۶۵ متولد شد. او ابتدا در زمینه فوتبال فعالیت میکرد و سپس از سال ۳۹۰ رویه خود را تغییر داد. این بازیگر نخستین نقشآفرینی خود را در یکی از قسمتهای سریال ساختمان پزشکان داشت. اما این سریال پژمان در سال ۱۳۹۲ بود که آقای جمشیدی را رسما وارد دنیای بازیگری کرد. جمشیدی علیرغم اینکه در زمینه فوتبالی شغل خود را به اتمام رسانده بود، عقب نکشید و تبدیل به یکی از پولسازترین بازیگران سینمای ایران است.
از آثار معروف این بازیگر باید به ۵۰ کیلو آلبالو، خوب، بد، جلف، تگزاس، دینامیت، جهان با من برقص و علفزار اشاره کنیم. جمشیدی همچنین در سریالهای معروفی همچون دیوار به دیوار و زیرخاکی نیز حضور پیدا کرده است. او در فیلم ایرانی بخارست که پنجمین همکاری او با اطیابی محسوب میشود، یکی از نقشهای اصلی را دارد.
امیرحسین آرمان
سن: ۴۰ سال
محل تولد: تهران
آثار معروف: سریال پریا و فیلم صد سال به این سالها
امیرحسین آرمان بازیگر ایرانی متولد ۱۴ آبان ۱۳۶۱ است. او بازیگری را با فیلم ازدواج به سبک ایرانی شروع کرد و به توصیه محمدرضا شریفی نیا وارد دنیای بازیگری شد. اما این فیلم صد سال به این سالها بود که آرمان را به طور کامل در بازیگری تثبیت کرد. پس از آن دو سریال پریا و کیمیا از جمله آثاری بودند که امیرحسین آرمان را معروف کردند. استعداد نقشآفرینی در طنز این بازیگر با سریال مرز خوشبختی کشف شد.
از جمله معروفترین آثار امیرحسین آرمان فیلمهای برف روی شیروانی داغ، یه حبه قند، نهنگ عنبر ۲ و سریالهای کلاه پهلوی، زخم، ممنوعه، مانکن و میدان سرخ هستند. او در فیلم بخارست جز نقشهای کلیدی است.
هادی کاظمی
سن: ۴۶ سال
محل تولد: تهران
آثار معروف: سریالهای شبهای برره و سالهای دور از خانه
هادی کاظمی بازیگر معروف در ۱۳ آبان ۱۳۵۵ به دنیا آمد. وی بازیگری را از سال ۱۳۷۵ شروع کرد اما تا سال ۱۳۸۴ و سریال شبهای برره شناخته نشده بود. نقش نظام دو برره نقطه عطف زندگی این بازیگر بود. هادی کاظمی استعداد فوقالعاده ای در طنز دارد و تاکنون در آثاری همچون فیلمهای ۵۰ کیلو آلبالو، مصادره، قانون مورفی و سریالهای باغ مظفر، مرد دوهزارچهره، در چشم باد، علیالبدل، سالهای دور از خانه و سریال نمایش خانگی آنتن حضور داشته است.
سایر بازیگران فیلم ایرانی بخارست عبارتند از:
غلامرضا نیکخواه
بابک کریمی
غزال نظر
پونه عاشورپور
ایمان صفا
وحید آقاپور
رضا بهبودی
نکته بعدی درباره فیلم بخارست فروش بالغ بر ۱۴ میلیاردی آن است که نشان میدهد اطیابی این بارهم توانست گیشه را راضی نگه دارد. به طور کلی این فیلم یک اثر تماشایی و سرگرمکننده اما معمولی است که درونمایه چندان خاصی ندارد و به نوعی نشانگر تکرار در آثار اطیابی است.
بررسی فیلم بخارست
به بخش نقد فیلم بخارست میرسیم. ظاهرا مسعود اطیابی قصد داشت با انتشار این فیلم باری دیگر همچون فیلمهای دینامیت که پرفروشترین فیلم سال ۱۴۰۰ و فیلم انفرادی که پرفروشترین فیلم ۱۴۰۱ شد، رکورد بزند. اما گویی این بار شاهد تکرار در فیلمهای اطیابی هستیم. اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم، این کارگردان به خوبی مخاطب ایرانی و واکنشهای آنان را میشناسد و میداند دست روی چه موضوعی بگذارد تا مخاطب جذب کند. اما آیا این نوع فیلمسازی همیشه جواب میدهد؟
نمرات فیلم سینمایی بخارست نیز قابل قبول هستند. این اثر در سینماتیکت نمره ۳.۷ از ۵ را دریافت کرد و در مجموع کاربران رضایت بالایی از این فیلم داشتند. بازیگران نیز همانطور که با آنان آشنا شدید، کاملا مسلط و شناخته شده هستند.