معرفی فیلم های بخش مسابقه جشنواره فیلم کن ۲۰۱۹
معرفی کامل ۲۱ فیلم حاضر در بخش رقابت اصلی هفتاد و دومین جشنواره فیلم کن له گزارش سنتر سینما پرس-جشنواره کن هرسال میزبان فیلمسازهایی از سراسر دنیا است؛ هم کسانی که کهنه کار هستند و ید طولایی در این جشنواره ها دارند و هم جوانان جویای نامی که شاید اولین بار است پایشان به کن
له گزارش سنتر سینما پرس-جشنواره کن هرسال میزبان فیلمسازهایی از سراسر دنیا است؛ هم کسانی که کهنه کار هستند و ید طولایی در این جشنواره ها دارند و هم جوانان جویای نامی که شاید اولین بار است پایشان به کن باز می شود؛ همگی می توانند با هم رقابت کنند.
در بخش رقابت اصلی امسال هم تنوع کم نیست؛ نمایندگانی از چین، بلژیک، کره جنوبی، کانادا، بریتانیا، آمریکا …و البته خودِ فرانسه.
امسال، در هفتاد و دومین جشنواره کن، ۲۱ فیلم در بخش رقابت اصلی حضور دارند و برای گرفتن نخل طلا رقابت می کنند. آثار بزرگان صنعت فیلمسازی مثل: کوئنتین تارنتینو، برادران داردن، ترنس مالیک و پدرو آلمادوار در کنار جوان تر ها مثل خاویر دولان و سلین سایاما از فیلتر هیات داوران گذر می کنند.
هیات داوران بخش اصلی به ریاست الخاندرو گونزالز اینیاریتو وظیفه قضاوت این فیلم ها را بر عهده دارند.
در اینجا به ترتیب تاریخ اکران، به معرفی فیلم های حاضر در بخش مسابقه می پردازیم:
۱-مرده ها نمی میرند (The Dead Don’t Die)
ژانر: کمدی، فانتزی، ترسناک
کشور سازنده: آمریکا
امتیاز منتقدان: ۲٫۲ از ۵
۳ سال از آخرین حضور «جیم جارموش» در جشنواره کن می گذرد و امسال فیلم «مرده ها نمی میرند» او، آغازگر جشنواره کن ۲۰۱۹ بود. سال ۲۰۱۶ «جارموش» با فیلم «پترسون» نامزد نخل طلا شد و امتیاز بسیار خوبی از منتقدان گرفت اما «مرده ها نمی میرند» آنچنان که انتظار می رفت موفق ظاهر نشد و نتوانست نظر منتقدان را جلب کند.
تقریبا همه گروه بازیگران «جارموش»، کسانی هستن که قبلا حداقل ۱ بار با او همکاری داشتند. در این فیلم، بیل مری، آدام درایور، تیلدا سوئینتن، کلویی سونی و سلنا گومز نقش آفرینی می کند.
«مرده ها نمی میرند»، در یک نگاه، با مظمونی کمدی و زامبی های قاتل، فیلمی شبیه به «شانِ مردگان» است اما از آنجا که «جیم جارموش» آن را ساخته احتمالا آنطور که نشان می دهد بی مظمون و صرفا کمدی نیست.
معرفی کامل فیلم، تصاویر، آنونس، نقد و… در صفحه «مرده ها نمی میرند»
۲-بینوایان (Les Misérables)
ژانر: کمدی
کشور سازنده: فرانسه
امتیاز از منتقدان: ۲٫۴
این فیلم جایگاه خوبی در جدول منتقدان ندارد اما برای کارگردان آن «لاج لی» که اولین فیلم سینمایی بلندش را ساخته، رقابت در کنار بزرگانی مثل «کوئنتین تارنتینو»، تجربه بسیار بزرگی است.
هنوز اطلاعات دقیقی از این فیلم منتشر نشده است جز اینکه، «بینوایان»، فیلمی در ژانر کمدی و با الهام از شورش های سال ۲۰۰۵ در فرانسه است.
معرفی کامل فیلم، تصاویر، آنونس، نقد و… در صفحه «بینوایان»
۳-قوش شب (Bacurau)
ژانر: درام، اسرارآمیز، علمی-تخیلی
کشور سازنده: برزیل
امتیاز از منتقدان: ۲٫۶
از ۲ کارگردان این فیلم، «کلبر مندونسا فیلیو» پیش از این در سال ۲۰۱۶ با فیلم «آکواریوس» در جشنواره کن حضور داشته است و برای «جولیانو دورنلی» اولین تجربه حضور در این جشنواره است. آنها درامی برزیلی با درونمایه علمی-تخیلی و با چاشنی وحشت درباره تجربه عجیب یک فیلمساز در یکی از روستاهای برزیل را به تصویر کشیده اند.
معرفی کامل فیلم، تصاویر، آنونس، نقد و… در صفحه «قوش شب»
۴-آتلانتیک (Atlantics)
ژانر: درام
کشور سازنده: فرانسه
امتیاز از منتقدان: ۲٫۸
«ماتی دیوپ» کارگردان فیلم «آتلانتیک»، اولین زن سیاهپوستی است که فیلمش در بخش رقابت اصلی کن راه داده شده است. ماجرای «آتلانتیک» که اولین ساخته «دیوپ» است در شهر داکار سنگال اتفاق می افتد. همانطور که انتظار می رفت این فیلم امتیازات نسبتا خوبی از منتقدان گرفت.
معرفی کامل فیلم، تصاویر، آنونس، نقد و… در صفحه «آتلانتیک»
۵-متاسفیم جا ماندی (Sorry We Missed You)
ژانر: درام
کشور سازنده: بریتانیا
امتیاز از منتقدان: ۲٫۵
«کن لوچ» که سابقه بالایی در حضور پیدا کردن و جایزه بردن در کن دارد؛ امسال با فیلم «متاسفیم که جا ماندی» در این جشنواره حضور پیدا کرده است و با این پیشینه عجیب نیست که هیات داروان به او نخل طلا بدهند. منتقدان متاکرتیک امتیاز بسیار خوبی به این فیلم دادند اما منتقدان جدول اسکرین دیلی به امتیازی متوسط بسنده کردند.
معرفی کامل فیلم، تصاویر، آنونس، نقد و… در صفحه «متاسفیم جا ماندی»
۶-جو کوچک (Little Joe)
ژانر: درام، علمی تخیلی
کشور سازنده: اتریش، آلمان، آمریکا
امتیاز از منتقدان: ۲٫۳
«جسیکا هاسنر»، کارگردان اتریشی، که تا پیش از این فیلم هایش تنها در بخش های نوعی نگاه و سینه فونداسیون جشنواره کن شرکت داده شده بود؛ امسال با این فیلم در بخش رقابت اصلی در کنار فیلمسازان بزرگ قرار گرفته است. «بن ویشاو» و «امیلی بیچم» با به تصویر کشیدن جلوه جدیدی از مهندسی ژنتیک که در آن یک گیاه می تواند بر خلق و خوی افراد تاثیر بگذارد سعی بر آن دارند تا نظر داوران جشنواره را به خود جلب کنند.
معرفی کامل فیلم، تصاویر، آنونس، نقد و… در صفحه «جو کوچک»
۷-درد و افتخار (Pain and Glory)
ژانر: درام
کشور سازنده: اسپانیا
امتیاز از منتقدان: ۳٫۳
«پدرو آلمودوار» آخرین بار در سال ۲۰۱۶ با فیلم «جولیتا» در بخش رقابت اصلی حاضر بود. او امسال با «درد و افتخار» که تا تا کنون بالاترین امتیاز را در جدول منتقدان دارد و از شانس های نخل طلا است به میدان برگشته است. «آلمودوار»، حدود ۲۰ سال پیش و برای فیلم «همه چیر درباره مادرم» برنده نخل طلای بهترین کارگردانی و جایزه هیات داوان بهترین فیلم شده بود.
«درد و افتخار» با الهام از فیلم «هشت و نیم» از «فدریکو فلینی» ساخته شده است و مظمونی نزدیک به آن دارد.
معرفی کامل فیلم، تصاویر، آنونس، نقد و… در صفحه «درد و افتخار»
۸-دریاچه غاز وحشی (The Wild Goose Lake)
ژانر: جنایی، درام
کشور سازنده: چین، فرانسه
امتیاز از منتقدان: ۲٫۷
کارگردان این فیلم، «دیائو یینان»، سال ۲۰۰۷ با درام مهیج «قطار شب» در بخش نوعی نگاه جشنواره کن حضور داشت و امسال با فیلمی جنایی و گنگستری بازگشته است. همچنین او از بازیگران فیلم قبلی اش، «کوی لون می» و «فن لیائو»، در این اثر تازه استفاده کرده است. هنوز اطلاعات دقیقی از این فیلم در دست نیست جز اینکه می دانیم درباره یک خلافکار در حال فرار است که همه چیز را قربانی می کند تا جان خود و خانواده اش و زنی که با او آشنا شده را نجات دهد.
معرفی کامل فیلم، تصاویر، آنونس، نقد و… در صفحه «دریاچه غاز وحشی»
۹-سوت زن ها (The Whistlers)
ژانر: کمدی، جنایی
کشور سازنده: رومانی، فرانسه
امتیاز از منتقدان: ۲٫۵
این فیلم، پنجمین اثر سینمایی «کورنلیو پورومبوی» است و او برای پنجمین بار در جشنواره کن شرکت می کند. فیلمبرداری «سوت زن ها»، در رومانی و بخش هایی از جزایر قناری انجام شده است و نام فیلم اشاره به گویش افراد آن منطقه دارد که صدایی شبیه به سوت تولید می کنند.
معرفی کامل فیلم، تصاویر، آنونس، نقد و… در صفحه «سوت زن ها»
۱۰-یک زندگی پنهان (A Hidden Life)
ژانر: بیوگرافی، درام، جنگی
کشور سازنده: آمریکا، آلمان
امتیاز از منتقدان: ۲٫۵
«ترنس مالیک» که سال ۲۰۱۱ با فیلم «درخت زندگی» برنده نخل طلای کن شده بود امسال با فیلم «یک زندگی پنهان» بازگشته است. فیلم، با روایتی خطی، داستان واقعی « فرانز یگشتاتر» اتریشی در زمان جنگ جهانی دوم را به تصویر می کشد؛ مردی که علی رغم همه فشارها و تهدیدها، از جنگیدن برای نازی ها سر باز زد. عنوان فیلم برگرفته از جمله ای در رمان «میدل مارچ» از «جورج الیوت» است. «ترنس مالیک»، برای تدوین این فیلم حدود ۳ سال وقت گذاشت.
معرفی کامل فیلم، تصاویر، آنونس، نقد و… در صفحه «یک زندگی پنهان»
۱۱-سیمای زنی در آتش (Portrait of a Lady on Fire)
ژانر: درام، تاریخی
کشور سازنده: فرانسه
امتیاز از منتقدان: ۳٫۱
این اولین حضور «سلین سایاما» در بخش رقابت اصلی جشنواره کن است. «سیمای زنی در آتش»، تا امروز با تحسین منتقدان مواجه شده است و امتیاز خوبی دارد. این فیلم، با فضایی زنانه داستان زن نقاشی را می گوید که قرار است تصویر عروسی دختری را نقاشی کند.
معرفی کامل فیلم، تصاویر، آنونس، نقد و… در صفحه «سیمای زنی در آتش»
۱۲-احمد جوان (Young Ahmed)
ژانر: درام
کشور سازنده: بلژیک، فرانسه
امتیاز از منتقدان: ۲٫۴
برادران «داردن» این بار با فیلمی که دغدغه دینی پسری نوجوان را به تصویر کشیده به کن آمده اند. این فیلم، نوزدهمین همکاری داردن ها است. هنوز اطلاعات دقیقی از این فیلم در دست نیست.
معرفی کامل فیلم، تصاویر، آنونس، نقد و… در صفحه «احمد جوان»
۱۳-فرانکی (Frankie)
ژانر: درام
کشور سازنده: فرانسه، پرتغال، بلژیک، آمریکا
امتیاز از منتقدان: ۱٫۶
این فیلم، دهمین اثر سینمایی «آیرا ساکس» است که برای اولین بار در جشنواره کن حضور دارد. «ایزابل هوپر»، در مرکز ماجرایی است که داستان تعطیلات یک خانواده را روایت می کند؛ در کنار او «ماریسا تومی» و «برندن گلیسون» همبازی هستند که جمع بازیگران این فیلم را درخشان می کنند.
معرفی کامل فیلم، تصاویر، آنونس، نقد و… در صفحه «فرانکی»
۱۴-روزی روزگاری در هالیوود (Once Upon a Time in Hollywood)
ژانر: کمدی، درام
کشور سازنده: آمریکا
امتیاز از منتقدان: ۳
نهمین فیلم «کوئنتین تارنتینو» بالاخره اکران شد. این فیلم پرستاره، در آخرین لحظات به جمع فیلم های حاضر در بخش رقابت اصلی اضافه شد و بعد از اکران واکنش مثبت منتقدان را به همراه داشت. البته در نقدها، محتوای فیلم محفوظ مانده و منتقدان و اهالی رسانه سعی کردند تا به خواسته آقای کارگردان احترام بگذارند و فیلمش را لو ندهند. «تارنتینو»، همزمان با اکران فیلمش طی نامه ای از افراد حاضر در کن خواست تا فیلم را برای مردم اسپویل نکنند تا همه بتوانند از آن لذت ببرند.
تارنتینو پیش از این گفته بود که چیزی نزدیک به ۵ سال را صرف نوشتن فیلمنامه کرده و سعی دارد فیلمی شبیه به «پالپ فیکشن» (داستان عامه پسند) بسازد.
فیلم «روزی روزگاری در هالیوود» حدود ۱ ماه دیگر به صورت عمومی اکران خواهد شد.
معرفی کامل فیلم، تصاویر، آنونس، نقد و… در صفحه «روزی روزگاری…در هالیوود»
۱۵-انگل (Parasite)
ژانر: درام
کشور سازنده: کره جنوبی
امتیاز از منتقدان: ۳٫۴
«بونگ جون هو» که سال ۲۰۱۷ برای فیلم «اوکجا» نامزد نخل طلا بود؛ با هشتمین فیلمش در بخش رقابت اصلی حضور دارد. درامی درباره یک خانواده کره ای که به شکل عجیبی سعی در امرار معاش دارند.
معرفی کامل فیلم، تصاویر، آنونس، نقد و… در صفحه «انگل»
۱۶-ماتیاس و ماکسیم (Matthias & Maxime)
ژانر: درام
کشور سازنده: کانادا
امتیاز از منتقدان: ۱٫۷
«خاویر دولان» کارگردان جوان کانادایی که فیلم هایش پای ثابت کن هستند؛ درامی درباره چند دوست در اواخر ۲۰ سالگیشان ساخته است. اولین فیلم «دولان»، با عنوان «من مادرم را کشتم» پس از دریافت سه جایزه از بخش «دو هفته کارگردانان» جشنواره فیلم کن ۲۰۰۹، توجّه جهانیان را برانگیخت و پس از اتمام نمایش آن در جشنواره، با تشویق ۸ دقیقهای تماشاگران مواجه شد و این موفقیت بزرگی برای «خاویر دولان» ۲۰ ساله بود.
معرفی کامل فیلم، تصاویر، آنونس، نقد و… در صفحه «ماتیاس و ماکسیم»
۱۷-اوه مرسی! (Oh Mercy)
ژانر: جنایی، درام
کشور سازنده: فرانسه
امتیاز از منتقدان: ۲٫۴
«ارنو دپلشن»، کارگردان فیلم، پیش از این ۸ بار در جشنواره کن حضور داشته اما موفق به دریافت جایزه نشده است. درباره فیلم «اوه مرسی» هنوز اطلاعاتی در دست نیست و بعد از اکران آن جزئیات آن به روز رسانی خواهند شد.
معرفی کامل فیلم، تصاویر، آنونس، نقد و… در صفحه «اوه مرسی!»
۱۸-خائن (The Traitor)
ژانر: درام
کشور سازنده: ایتالیا، فرانسه، آلمان، برزیل
امتیاز از منتقدان: به زودی
این فیلم روایتگر داستان واقعی مافیای بزرگ سیسیلی «تومازو بوشتا» است که در نهایت به همکارانش خیانت کرد و مخبر شد. «مارکو بلوکیو»، کارگردان این فیلم، برای نهمین بار در کن برای به دست آوردن نخل طلا رقابت می کند.
معرفی کامل فیلم، تصاویر، آنونس، نقد و… در صفحه «خائن»
۱۹-مکتوب، عشق من (Mektoub, My Love)
ژانر: کمدی، عاشقانه
کشور سازنده: فرانسه
امتیاز از منتقدان: به زودی
«عبداللطیف کشیش» که فیلم با فیلم «آبی گرمترین رنگ است» در سال ۲۰۱۳ برنده نخل طلای کن شد؛ امسال با فیلمی عاشقانه از زاویه دید پسری نوجوان در جشنواره کن شرکت کرده است. قسمت های آغازین این فلیم برگرفته از رمان «آسیب» از «فرانسوا بگودو» است.
معرفی کامل فیلم، تصاویر، آنونس، نقد و… در صفحه «مکتوب، عشق من»
۲۰-بهشت حتما همین است (It Must Be Heaven)
ژانر: کمدی
کشور سازنده: فرانسه، آلمان، کانادا، ترکیه
امتیاز از منتقدان: به زودی
«ایلیا سلیمان»، در فیلم خودش نقش فیلمسازی را دارد که در جستجوی جایی شبیه به وطنش است. هنوز اطلاعات زیاد یاز این فیلم در دسترس نیست و این مطلب به روز رسانی خواهد شد.
معرفی کامل فیلم، تصاویر، آنونس، نقد و… در صفحه «بهشت حتما همین است»
۲۱-پیشگو (Sibyl)
ژانر: کمدی، درام
کشور سازنده: فرانسه
امتیاز از منتقدان: به زودی
« ژوستین تریه» فرانسوی با سومین فیلم سینمایی اش برای اولین بار است در جشنواره کن شرکت می کند؛ فیلمی درباره یک روان درمانگر که به نوشتن رو می آورد.
معرفی کامل فیلم، تصاویر، آنونس، نقد و… در صفحه «پیشگو»
تنها ۲ روز تا پایان جشنواره کن ۲۰۱۹ باقی مانده و باید دید کدام فیلم ها و کدام فیلمسازها دست پر فرانسه را ترک می کنند.
اسامی برندگان و اخبار مربوط به اختتامیه جشنواره کن ۲۰۱۹ را متعاقبا از در صفحه ویژه جشنواره کن در سلام سینما ببینید.
منبع : سلام سینما