کتابهایی که نمیدانستید فیلمهای برتر تاریخ از روی آنها اقتباس شدهاند!
بسیاری از کتابها مورد اقتباس موفق فیلمهای سینمایی برتر تاریخ قرار میگیرند که خواندن آنها مانند تماشای فیلمشان خالی از لطف نیست. به گزارش سنترسینماپرس، مخاطبان خاص و عام سینما همواره به فهرست معروف ۲۵۰ فیلم برتر تاریخ توجهی ویژه میکنند. بسیاری از فیلمهایی که در این فهرست قرار دارد، اقتباسی هستند از کتابهایی که ممکن
بسیاری از کتابها مورد اقتباس موفق فیلمهای سینمایی برتر تاریخ قرار میگیرند که خواندن آنها مانند تماشای فیلمشان خالی از لطف نیست.
به گزارش سنترسینماپرس، مخاطبان خاص و عام سینما همواره به فهرست معروف ۲۵۰ فیلم برتر تاریخ توجهی ویژه میکنند. بسیاری از فیلمهایی که در این فهرست قرار دارد، اقتباسی هستند از کتابهایی که ممکن است از وجود آنها باخبر نباشید.
آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که معتقدند سینما بدون ادبیات حرفی برای گفتن ندارد؟ یا سینما را مقولهای کاملاً جدا از ادبیات در نظر میگیرید؟ در صورتی که مانند دسته دوم فکر میکنید، بد نیست به کتابهایی که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم توجه کنید؛ آثاری که اگر نبودند هرگز فیلمهای برتر تاریخ سینما ساخته نمیشدند. این فهرست بسیار طولانی است و ما از معرفی آثاری مانند پدرخوانده، ارباب حلقهها، فارست گامپ، سکوت برهها، مسیر سبز و… که کتابهایشان هم به اندازه فیلمها شناختهشده هستند، صرف نظر کردیم.
امیدهای جاودان بهاری
اندی به اشتباه متهم به قتل همسرش میشود و برای او سه بار حبس ابد میبرند، بیگناه وارد زندان شاوشنگ میشود، اما او کسی نیست که تن به این ظلم دهد و عمرش را در زندان تلف کند. استیون کینگ، نویسنده نامآشنای ژانر وحشت، جنایی و علمیتخیلی است؛ اما با نگارش این کتاب، یکی از متفاوتترین آثار خود را خلق کرد. در سال ۱۹۹۴ فیلم «رهایی از شاوشنگ» به کارگردانی فرانک دارابونت و بازی تیم رابینز و مورگان فریمن بر اساس این کتاب ساخته شد که خیلی زود توانست توجه منتقدان را به خود جلب کند و در صدر فیلمهای برتر تاریخ در سایت IMDB قرار گیرد.
فهرست شیندلر
اسکار شیندلر کارخانهداری آلمانی و مردی دائمالخمر و لذتطلب بود، اما در سایه اتفاقات هولناک جنگ جهانی دوم تبدیل به منجی یهودیان شهر کراکوف در لهستان شد. بر اساس این کتاب از توماس کنیلی رماننویس ایتالیایی، فیلم «فهرست شیندلر» به کارگردانی استیون اسپیلبرگ در سال ۱۹۹۳ ساخته شد.
باشگاه مشتزنی
کارمندی بدبین زندگی غیرعادی دارد و مدتی است از بی خوابی رنج میبرد. روزی با فردی عجیب آشنا میشود و شیفته عقاید او میشود. این دو برای خالیشدن از عقدههای درونی و به اصطلاح داشتن تولدی دوباره آگاهانه شروع به کتککاری میکنند و به فکر راهاندازی یک باشگاه زیرزمینی مشتزنی میافتند. فیلم «باشگاه مشت زنی» به کارگردانی دیوید فینچر و بازی ادوارد نورتون، برد پیت و هلنا بونهام کارتر در سال ۱۹۹۹ بر اساس رمانی به همین نام از چاک پالانیک ساخته شد.
مرثیهای بر یک رؤیا
هیوبرت سلبی جونیور نویسنده انگلیسی در این کتاب داستان نابودی چهار نفر بر اثر اعتیاد را روایت میکند. فیلم «مرثیهای بر یک رؤیا» هم در سال ۲۰۰۰ به کارگردانی دارن آرنوفسکی ساخته شد.
پرواز بر فراز آشیانه فاخته
این رمان که با هنرمندی تمام تعریف جدیدی را از سلامت عقل و دیوانگی ارائه کرد، به داستان فراموش نشدنی یک آسایشگاه روانی و ساکنین آن میپردازد. بر اساس این کتاب فیلمی به کارگردانی میلوش فورمن در سال ۱۹۷۵ ساخته شد که در ایران به عنوان «دیوانه از قفس پرید» معروف است.